SOPIMUSEHDOT

 

Yleistä

Sopimusehdot koskevat vuokraajaa ja vuokraamoa. Nämä sopimusehdot koskevat kaikkia varauksia, jotka vuokraaja tekee meidän kanssamme. Sopimusehdot on tästä syystä tärkeä lukea huolellisesti läpi. Sopimusehdot sisältävät tärkeää tietoa kielletyistä ja rajoitetuista asioista.

Sopimus katsotaan hyväksytyksi, kun vuokraaja on maksanut ennakkomaksun varauksesta. Vuokraajan täytyy olla 18 vuotta täyttänyt henkilö. Vuokraajalla on oltava oikeudet ja valtuudet varauksen tekemiseen sekä hyväksyy nämä sopimusehdot kaikkien matkustajien puolesta. Vuokraaja on velvollinen kertomaan näistä sopimusehdoista myös muille matkustajille.

1.Houseboatin varaaminen ja maksuvaihtoehdot

1.1. Houseboat-vuokran voi varata ottamalla yhteyttä meihin jollain seuraavilla vaihtoehdoilla:

  • Verkkokauppamme kautta
  • Ottamalla yhteyden myyntipalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse (arkisin klo 09.00-17.00)
  • Jälleenmyyjämme kautta

1.2. Vuokraajan tulee olla vähintään 18-vuotias vuokrausajankohdan alkaessa. Vuokraajalla tulee olla valtuudet tehdä varaus ja hyväksyä nämä sopimusehdot kaikkien vuokraukseen kuuluvien henkilöiden puolesta. Vuokraaja on velvoitettu välittämään nämä sopimusehdot ja vuokrausopimuksen muiden asianomaisten nähtäväksi.

1.3. Vuokrauksen hintaan kuuluu Houseboatin vuokra sopimuksen mukaisesti, välineet ja kalusto veneen listan mukaisesti, lisähinnasta varatut aktiviteetit ja palvelut, yhen (1) tunnin mittainen kapteenikurssi sekä palautettava ennakkovarmennus sopimuksen mukaisesti.

1.4. Vuokrausjaksoja on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa:

  • 3 yön loma (perjantai-maanantai)
  • 4 yön loma (maanantai-perjantai)
  • 7 yön loma (maanantai-maanantai tai perjantai-perjantai)

1.5. Matkan varaamisen jälkeen vuokraaja saa alustavan varausvahvistuksen, jonka jälkeen hänen on suoritettava 50 % ennakkomaksu varauksesta seitsemän päivän sisällä. Mikäli vuokraaja ei suorita varausmaksua määräajassa, varaus raukeaa. Loppumaksu on suoritettava viimeistään 28 vuorokautta ennen vuokrausjakson alkua tai maksuajankohta voidaan sopia erikseen ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaus on tehty korkeintaan 4 viikkoa ennen varauksen alkamisajankohtaa, maksu on suoritettava kokonaisuudessaan välittömästi joko verkkokauppamme kautta tai ottamalla yhteyden myyntipalveluumme, joka antaa mielellään lisätietoa. Kun varaus on vahvistettu, mahdollisia tarjouksia tai alennuksia ei voida huomioida takautuvasti.

1.6. Jos vuokraaja ei suorita ehtojen mukaista ennakkomaksua, varaus perutaan. Sama koskee loppumaksun suorittamista; tämän tulee olla maksettuna viimeistään 28 päivää ennen vuokrauksen alkamisajankohtaa.

1.7. Jos varaus tehdään jälleenmyyjämme kautta, kaikki yhteydenotot kanssasi tapahtuu heidän käytäntöjensä mukaisesti. Jos haluat ottaa suoraan meihin yhteyttä, myyntipalvelumme vastaa mielellään lisäkysymyksiisi puhelimitse tai sähköpostitse.

1.8. Maksuvaihtoehtoihin kuuluvat lasku tai maksu suoraan verkkokaupassamme (palveluntarjoajamme on PayTrayl) Jos haluat varat lisäpalveluita saapuessasi paikan päälle, voit maksaa ne luotto- tai pankkikortilla toimipisteessämme.

1.9. Jos haluat muuttaa varaustasi suoritettuasi maksun (esimerkiksi ajankohtaa, tai venetyyppiä), veloitamme 50,00€ palvelumaksuna per varaus.

1.10. Henkilökuntamme auttaa mielellään veneen vuokraukseen vaikuttavien sairauksien tai muiden olosuhteiden kanssa, joten kerrothan meille niistä varmistaaksemme lomasi sujuvuuden.

1.11. Huomioithan, että varausjärjestelyissä, jotka eivät koske pakettilomia, etukäteismaksut eivät ole vakuutuksella suojatut.

1.12. Vuokraajan tulee maksaa 2500 euron vakuusmaksu vuokraajalle vuokrajakson alkamispäivämääränä kortilla, joka palautetaan myöhemmin vuokraajalle Houseboatin tarkistamisen jälkeen, kuten kohdassa 2.4. määritellään. Vakuusmaksu suoritetaan luottokortilta, jonne luodaan katevaraus koskemaan vakuusmaksun arvoa. Ilman suoritettua vakuusmaksua pidätämme oikeuden perua varauksesi välittömästi ilman velvollisuutta varauksen maksun palautukseen.

1.13 Toinen vaihtoehto on ostaa lisävakuutus, joka kattaa vahingot 3000 euroon saakka. Yli 3000 euron vahingot katetaan Houseboatin vakuutuksella. Lisätietoa lisävakuutuksesta Pantaeniusksen internetsivuilta.

 

2.Vastuu Houseboatista ja sen varusteista vuokra-aikana

2.1 Vuokraaja on velvollinen maksamaan 2 500 euron vakuusmaksun vuokrauksen alkaessa. Vakuusmaksu kattaa seuraavan tyyppisten vaurioiden syntymisen:

  • Korvaa Houseboatille ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot.
  • Korvaa Houseboatista vuokra-aikana kadonneet osat ja varusteet.

2.2 Jos Houseboatille aiheutuneet vahingot ovat seurausta huolimattomuudesta, vuokraajan tahallisuudesta, törkeästä tuottamuksesta, veneen käyttämisestä alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena, rikolliseen tarkoitukseen taikka siitä, että vuokraaja on muutoin olennaisesti rikkonut tämän sopimuksen ehtoja, vuokraaja on velvollinen korvaamaan vuokraamolle aiheutuneen vahingon kokonaisuudessaan.

2.3 Vuokraajan vapautuminen korvausvastuusta:

2.4. Vuokraaja vapautuu korvausvastuusta, jos vuokraamo saa täyden korvauksen vahingosta vakuutusyhtiöltä tai vahingon aiheuttajalta.

2.4. Vakuusmaksu palautetaan seitsemän (7) päivän sisällä vuokralaiselle loman jälkeen, jos Houseboattiin ja sen varusteisiin  ei ole ilmaantunut vaurioita loman aikana. Jos Houseboat on vaurioitunut, sen varusteita on kadonnut, tai huoltotoimenpiteitä ei ole suoritettu ja ne joudutaan suorittamaan vuokraajan poistumisen jälkeen, veloitamme kyseisen summan korjaustöistä/huoltotöistä ja/tai uusien osien/polttoaineen arvon vakuusmaksusta ja palautamme tästä jäävän loppusumman, jos muunlaisista maksujärjestelyistä ei sovita vuokraajan kanssa. Otamme yhteyttä vuokraajaan kaikissa tilanteissa ennen vakuusmaksun veloitusta.

 

3.Vuokraajan velvollisuudet

3.1 Vuokraaja on velvollinen kiinnittämään huomiota ja huolehtimaan Houseboatista, sen laitteista ja kalusteista vuokrauksen ajan. Lisäksi vuokraaja on velvollinen noudattamaan ohjeita huolellisesti.

3.2 Vuokraaja nimittää Houseboatille kapteenin, jolla on oltava riittävät tiedot ja taidot Houseboatin käsittelyyn ja navigoimiseen. Kapteenin tehtävänä on huolehtia, että kaikki veneellä olijat noudattavat turvallisuussääntöjä. Jos kapteeni ja miehistö vaihtuvat matkan aikana, on siitä sovittava vuokraamon kanssa etukäteen. Kapteenin saatua perehdytys ja hyväksyttyä asuntoveneen vuokraus allekirjoittamalla sopimus, vastuu kaikesta toiminnasta asuntoveneellä vuokrauksen aikana siirtyy kapteenin harkintakyvyn alaiseksi. Suosittelemme vähintään kahta aikuista mukaan Houseboat-lomalle.

3.3 Vuokraaja on vastuussa hänen omaisuuden turvallisuudesta. Houseboatin jäädessä ilman valvontaa se on lukittava.

3.4 Houseboat luovutetaan asiakkaalle varusteluettelon mukaisin varustein ja polttoainesäiliö täytettynä. Houseboatin luovutuksen yhteydessä Houseboatin kunto tarkastetaan yhdessä ja siitä tehdään kirjallinen tosite, jotta vältyttäisiin mahdollisten vaurioiden syntymäajankohtaa koskevilta kiistoilta. Mikäli vuokraaja laiminlyö tarkistuksen tai tarkistuksen suoritettuaan jättää ilmoittamatta vuokraamoa havaitsemistaan vauriosta, oletetaan vaurion syntyneen vuokra-aikana.

3.5 Houseboatin matkustajamäärä ei saa ylittää henkilömäärää, jolle houseboat on lisensoitu. Lisätietoa saatavilla henkilökunnaltamme.

3.6. Houseboat luovutetaan ensimmäisenä vuokrapäivänä kello 15.00–17.00 välisenä aikana ja se täytyy palauttaa viimeisenä vuokrapäivänä kello 10.00 mennessä. Jos asiakas saapuu kello 17.00 jälkeisenä aikana, veloitetaan asiakkaalta 100€ myöhäisestä sisäänkirjautumisesta. Jos asiakas palauttaa asuntoveneen 10.00 jälkeen eikä ole sopinut siitä erikseen etukäteen vuokraamon kanssa, veloitetaan lisätunneista 100€/tunti. Lisätunteja (aikaisempi sisäänkirjautuminen tai myöhäisempi uloskirjautuminen) voi varata myös tilanteen mukaan etukäteen hintaan 100€/tunti myyntipalvelustamme.

3.7 Houseboatin vuokraaminen kolmannelle osapuolelle on ehdottomasti kiellettyä.

3.8. Lemmikkejä ei saa tuoda Houseboatille.

 

4.Vuokraamon velvollisuudet

4.1 Vuokraamon on luovutettava Houseboat vuokraajalle hyväkuntoisena ja täydellisen teknisen huollon suoritettuna sopimuksen mukaisesti sovittuna aikana ja sovitussa paikassa.

4.2 Lisäksi vuokraamo on velvollinen antamaan vuokraajalle riittävän opastuksen ja ohjeet Houseboatin käytöstä sekä huollosta sopimuksen kielellä.

4.3 Ellei vuokraaja saa Houseboattia käyttöönsä sovittuna aikana sovitusta paikasta tai muuten epäjärjestyksessä, hän voi vaatia virhettä vastaavan vuokranalennuksen tai purkaa sopimuksen, ellei virhettä korjata kohtuullisessa ajassa.

 

5.Vakuutukset

5.1 Houseboat on täysin vakuutettu;

5.2 Vakuutusehtoihin sisältyy 2500 euron omavastuuosuus, joka eritellään vakuutussopimuksessa.

5.3 Vakuutus ei kata vammoja, laitteiden rikkoutumista, kalusteiden vaurioitumista tai kadonneita tavaroita.

 

6.Vuokraajan toimenpiteet virhe-, vahinko- ja varkaustapauksissa

6.1 Vuokraaja on velvollinen ilmoittamaan välittömästi vuokraamolle ja poliisille onnettomuudesta tai varkaudesta. Vuokraamo ohjeistaa vuokraajaa tarvittavista lisätoimenpiteistä.

6.2 Vuokraajan tulee ilmoittaa vuokraamolle välittömästi, jos Houseboattiin tulee jostain syystä vaurio, ennaltaehkäistä vaurion leviäminen ja toteuttaa tarvittavat toimenpiteet vaurion korjaamiseksi. Hätäkeskukselle tulee ilmoittaa, jos lautalla matkustaja on loukkaantunut.

6.3 Jos vuokraaja laiminlyö edellä mainitut vaatimukset ja jättää ilmoittamatta vahingosta vuokraamolle ja poliisille määräajan kuluessa, hän kantaa täyden vastuun tapahtuneesta vahingosta.

 

7.Vuokraamon vastuu

7.1 Teknisen vian tai toimintahäiriön ilmaantuessa vuokra-aikana Houseboatilla vuokraajasta johtumattomasta syystä, vuokraamo on velvollinen tekemään tarvittavat toimenpiteet vian korjaamiseksi mahdollisimman nopealla aikataululla. Jos tekninen vika johtuu muusta kuin vuokraajasta ja on niin vakava, että sitä ei voida korjata ja Houseboattia ei voida enää käyttää sen takia, pyrkii vuokraamo toimittamaan toisen Houseboatin tilalle. Jos tilalle ei saada uutta Houseboattia sopimus voidaan keskeyttää ja vuokraajalla on oikeus vaatia rahojaan takaisin vuokran loppuajasta sopimuksen mukaisesti.

7.2 Vuokraamo ei kanna vastuuta Houseboatin viasta johtuvista välillisistä

kustannuksista.

7.3 Vuokraamon korvauksen maksimimäärä rajoittuu vuokran kokonaissummaan kaikissa tapauksissa.

7.4 Jos vuokraaja ei ilmoita toimintahäiriöistä määräajassa, vuokraamo ei vastaa toimintahäiriön aiheuttamasta vahingonkorvauksesta.

 

8.Sopimuksen purkautuminen

8.1 Vuokraamolla on oikeus vuokra-ajan kuluessa purkaa tämä sopimus, jos käy ilmi, että vuokraaja rikkoo olennaisesti tätä sopimusta tai että vuokraaja ei vuokraamon arvion mukaan kykene käsittelemään Houseboattia asianmukaisesti. Vuokraajalle syntyneitä kuluja ei korvata.

8.2 Vuokraamolla on oikeus ennen vuokra-ajan alkua purkaa tämä sopimus, jos Houseboat ei ole käytettävissä vuokraamosta riippumattomasta ylivoimaisesta esteestä johtuen (force majeure). Vuokraajalla on tällöin oikeus saada maksamansa vuokra kokonaisuudessaan takaisin. Vuokraajalle syntyneitä mahdollisia muita kuluja ei korvata.

8.3 Vuokraajalla on oikeus ennen vuokra-ajan alkua ilmenneen vuokraajasta riippumattoman ylivoimaisen johdosta (force majeure), vaatia tämän sopimuksen purkamista. Mikäli kirjallinen vaatimus esitetään 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua, on vuokraajalla oikeus saada maksamansa vuokra takaisin, josta vähennetään vuokrauksesta aiheutuneet toimituskulut. Mikäli edellä mainittu peruutus tapahtuu myöhemmin, ei vuokraa makseta takaisin. Vuokraajalle syntyneitä mahdollisia muita kuluja ei korvata.

8.4 Mikäli vuokraaja vaatii sopimuksen purkamista muusta syystä kuin kohdassa (8.3), ei hänellä ole oikeutta saada maksamaansa vuokraa. Sama koskee, jos asiakas jättää tulematta paikalle vuokra-ajankohdan alkaessa. Mikäli korvaava asiakas löydetään, hänen kustannuksiaan ei huomioida korvauksessa.

 

9.Polttoaine, lisävarusteet ja veneenhoito

9.1 Vuokraaja maksaa tarvitsemansa polttoaineen ja kaasun vuokran aikana. Huoltotyöt ja polttoainetankin täyttämisen voi tehdä itsenäisesti vuokraajan toimesta ennen Houseboatin palautusta. Kaasusta veloitamme 35€/pullo. Henkilökuntamme tarjoaa mielellään apua uloskirjautumisen yhteydessä tarvittaessa. Jos vuokraaja lähtee tekemättä huoltotöitä ja täyttämättä polttoainetankkia, eikä asiasta ole ilmoitettu henkilökunnallamme, veloitamme tarvittavan polttoaineen sekä 100,00€ ylimääräisistä huoltotöistä.

9.2 Vuokraamo kertoo vuokraajalle mitä polttoainetta Houseboatissa tulee käyttää teknisten parametrien mukaisesti.

9.3 Vuokraaja on vastuussa väärän polttoaineen käytöstä aiheutuneista vaurioista.

9.4 Vuokraaja on velvollinen tarkastamaan säännölliset tekniset toimenpiteet, joilla varmistetaan laitteiden toimivuus vuokra-aikana: moottoriöljyn määrä, nesteet ja silmämääräinen tarkastus Houseboatin kunnosta. Lisäksi vuokraaja vastaa Houseboatin puhtaudesta vuokrauksen aikana.

9.5 Vuokraajan tulee palauttaa Houseboat siistissä kunnossa. Vuokrahintaan ei pyyhkeitä ja liinavaatteita. Asiakas voi vuokrata liinavaatteet ja pyyhkeet varauksen yhteydessä. Pyyhe- ja liinavaatevuokra maksaa 25€/hlö. Vuokrahintaan sisältyy loppusiivous 100€. Jos Houseboat palautetaan poikkeuksellisen epäsiistissä kunnossa, veloitamme vakuusmaksusta 100,00€ ylimääräisistä siivouskuluista. Jos veneen grilli palautuu poikkeuksellisen epäsiistissä kunnossa, veloitamme 50,00€ ylimääräisistä puhdistuskuluista.

9.7. Hintaan sisältyvä kipparin kurssi on kestoltaan yhden (1) tunnin pituinen, jonka aikana harjoitellaan Houseboatin ohjaamista, saadaan ohjeistukset teknisten laitteiden operointiin ja suunnitellaan reitit kiinnostusten ja toiveiden mukaisesti. Veloitamme kurssin pidentämisestä 75,00€/lisätunti. Kurssille tulee osallistua sisäänkirjautumisen yhteydessä, jollei toisin etukäteen sovita.

 

10.Houseboatin palauttaminen

10.1 Houseboat täytyy palauttaa sovittuun paikkaan sovitun vuokra-ajan päättyessä. Vuokraajan tulee palauttaa Houseboat hyvässä kunnossa vuokraamolle. Houseboatin huoneiden ja terassien tulee olla siistit, kaasupullojen tulee olla vaihdettu täysiin, roskakorien ja septitankin tyhjät ja polttoainesäiliö täytyy olla täytetty.

10.2 Palautus tapahtuu sovitun vuokra-ajan puitteissa.

10.3 Jos asiakas palauttaa Houseboatin ennen sovittua vuokra-ajan päättymistä ei käyttämättä jäänyttä aikaa hyvitetä.

10.4 Jos vuokraaja laiminlyö kohdassa

10.3 ilmoitetut velvoitteet, vuokraamolla on oikeus periä vuokraajalta sopimusrikkomukseen, vuokra-aikaan tai Houseboatin järjestykseen liittyvät vuokraamolle aiheutuneet lisäkulut.

10.5 Vuokraaja sitoutuu ilmoittamaan vuokraamolle kaikki vuokra-aikana ilmenevät toiminnalliset viat (palaneet lamput, epänormaalit äänet ja tuoksut tms.).

 

11.Houseboatin vieminen purjehdusalueen ulkopuolelle

Houseboatin vieminen sovitun purjehdusalueen ulkopuolelle on kielletty.

 

12.Tupakoiminen Houseboatissa

Tupakointi on ehdottomasti kiellettyä Houseboatin sisätiloissa. Jos sisätiloissa on tupakoitu, joutuu vuokraaja maksamaan 2500 euron korvauksen vuokraamolle.

 

13.Sopimusta koskevat riidat

Jos erimielisyyksiä ei voida ratkaista osapuolten välisellä neuvottelulla ja jos vuokraaja on kuluttaja, voi vuokraaja saattaa asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi. Jos erimielisyydet saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, kanne on nostettava vuokraamon kotipaikkakunnan alioikeudessa. Jos vuokraaja on elinkeinonharjoittaja, nostetaan kanne aina vuokraamon kotipaikkakunnan alioikeudessa.

 

Toimitusehdot (verkkokaupasta varattaessa)

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2

Lutakonaukio 7

40100 Jyväskylä

Puhelin: 020 718 1830

www.paytrail.com

 

Vuokraamo:

Bellamer Marinas Oy

Suolahdentie 541

44330 Hytölä Finland

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search