Historian havinaa Järvi-Suomessa

Paras tapa kokea maisemat ja historialliset kohteet

VARAA LOMASI NYT 

Paratiisi historiasta innostuneille

Vietä loma puhtaassa suomalaisessa luonnossa, järviveden äärellä, rauhan ja tyyneyden keskellä! Kulje vapaasti suomalaisia järviä pitkin omaan tahtiin ja samalla majoitu ensiluokkaisessa kesäasunnossa. Loman aikana koet monia historiallisia nähtävyyksiä matkasi varrella.

Tarjoamme mahdollisuuden paeta kiireistä arkea ruuhkaisesta elämästä suomalaiseen järvimaisemaan ja kulkemisen vapauteen. Ajattele lämmintä kesäyötä, jolloin keskikesän aurinko paistaa taivaanrannassa läpi yön, ja sinä voit istuskella hiljaisuudessa asuntoveneen kannella laineiden liplatellessa veneen kylkeen. Tai kuumaa kesäpäivää, jolloin ankkuroit löytämäsi luodon rantaan, ja pulahdat uimaan kirkkaaseen ja vilvoittavaan veteen.

Matkan varrella voit vierailla uimarannoilla sekä tutustua reitin varrella oleviin kyliin ja kaupunkeihin. Loman aikana koet Keski-Suomen monipuolisen luonnon järvineen ja historiallisineen kohteineen.

Esimerkki lomasta:

Matka alkaa Jyväskylän satamasta. Jyväskylän satama, jossa asuntoveneet sijaitsevat, on kävelymatkan päässä Jyväskylän linja-auto ja juna-asemasta tai taksimatkan päässä Jyväskylän lentokentältä. Voit saapua paikalle myös omalla tai vuokra-autolla esimerkiksi Helsinki on alle kolmen tunnin ajomatkan päässä.

Ensimmäisenä päivänä sinulle luovutetaan Houseboat-asuntovene käyttöösi, jonka avulla pääset pakenemaan rauhan keskelle ja majoittumaan sinulle sopivassa paikassa. Ennen liikkeellelähtöä saat täyden opastuksen, kuinka asuntovenetta käytetään ja tarvittaessa auttava henkilökuntamme on vain puhelinsoiton päässä. Tarjoamme sinulle myös vinkkejä missä voit majoittautua ensimmäisenä yönä järvellä.

Toisena aamuna on aika jatkaa matkaa Keitelettä pitkin Kuhakosken sululle, joka on teidän toinen pysähdyspaikkanne. Kuhankosken sululla pääsette tutustumaan Kuhankosken voimalaan ja työväen asuntoloihin.

Kuhankosken kierroksen jälkeen on aika suunnata takaisin Keiteleelle ja jatkaa matkaa kohti Laukaan Saraakalliota, jossa pääsette näkemään Fennoskandian suurimpia kalliomaalauksia, joita on noin 100 kappaletta. Vanhimmat maalaukset ovat noin  6 600 vuotta vanhoja. Tällä hetkellä kalliiomaalaukset näkee parhaiten veneen kannelta tai rantautumalla veneellä Saraakallion rannalle, jolloin kalliomaalauksia pääsee katsomaan jalkasin.  Toisen yön vietätte Laukaassa luonnon helmassa hiekkarannalla.

Kolmannen päivän aamuna pääsette nauttimaan aamiaisesta asuntoveneen kannella laineiden liplatellessa veneen kylkeen ja auringon paistaessa horisontista. Aamiaisen jälkeen on aika startata moottorit ja suunnata kohti Laukaan Naissaarta. Naissaari on kulttuurihistoriallinen kohde, jossa yhdistyy luonto, nähtävyydet ja kulttuuri. Saarella sijaitsee kolme 1800-luvulla rakennettua puutaloa, vuonna 1920 rakennettu puutalo, jossa toimii kahvila sekä kaksi vuonna 1934 valmistunutta funktionalistista taloa. Saarta kiertää opastettu historiallinen polku kohdetauluineen. Entisessä korjauspajan rakennuksessa on nykyisin Puttipajan tehtaanmyymälä designpuoti Wanha Paja. Naissaaren länsipuolelta löydät Vaajakosken kanavan ja käytöstä poistetun vanhan vesivoimalaitoksen, joka on valmistunut 1920 sekä itäpuolella sijaitsevan uuden vuonna 1942 valmistuneen vesivoimalaitoksen. Vanha voimalaitos toimii nykyisin näyttely- ja tapahtumapaikkana nimellä Wanha Woimala.

Naissaaren kierroksen jälkeen voit jatkaa matkaasi kohti Jyväskylän satamaa. Viimeisenä yönä järvellä voitte muistella kauniita historiallisia kohteita samalla kun nautitte järven tyyneydestä sekä luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta.

Viimeisenä aamuna palautatte asuntoveneen Jyväskylän satamaan. Neljäntenä päivänä teillä on hyvin aikaa vierailla Toivolan Vanhalla Pihalla Jyväskylän keskustassa pyöräillä tai kävellen. Toivolan Vanhalta Pihalta löydät historian siipien havinaa, jossa 1800-luvun lopun käsityöläispiha on herännyt uuteen loistoonsa tunnelmallisen kahvilan, käsityöläispuotien ja museotoiminnan myötä.

Varaa ennakkoon historian täyteinen kesäloma ainutlaatuisella majoituksella ja kohteilla varustettuna!

Tämä paketti on saatavilla kesä-syyskuun ajan. Hinta majoitukselle on alkaen 895€. Kysy lisää hinnoista ja tarjoamistamme aktiviteeteistä sähköpostitse info@houseboat.fi tai puhelimitse +358 40 164 6168.

 Haluan kuulla lisää

Haluatko kokea historialliset kohteet Päijänteellä seilaten? Kerromme mielellämmi tarkemmin palvelustamme. Ota yhteyttä ja suunnitellaan seuraava lomasi yhdessä!

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BnY6I&webforms_id=9185102″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search